proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p
Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;]
Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal/4,6g węgli/2,1g tluszczu/18g BIAŁKA /
nie uwzględniłam kalorii z błonnika bo nie znalazłam jednoznacznej informacji jakie wartości odżywcze na niego przypadaj
- 80g odżywki białkowej kokosowo-śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional
- 40g błonnika np. Firmy Oleofarm
- 100g odtłuszczonej mąki migdałowej
- 15g gorzkiego kakao Fresano
- woda
- Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki
- pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu
- odkładamy masę na około 5 minut
- rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu
- pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię orientacyjnie bo dysponuje mini piekarniczkiem i pieczenie wygląda tu inaczej niż w normalnym piekarniku)
- po ostudzeniu kroimy ciasto na batoniki
SMACZNEGO ! ! ! ;)
pysznie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie
Gdzie kupić te mąkę migdałową ? No chyba że po prostu została ona zrobiona sama
OdpowiedzUsuńSama odżywka białkowa jak smakuje bo jest to ciekawe połączenie smaków
klikając w "mąkę migdałową" zostaniesz przekierowany na stronę gdzie kupiłam tą mąkę.
UsuńJeśli chodzi o smak odżywki jest dość neutralny, nie za intensywne zestawienie zapachów
Fiu, fiu tyle białka na ten batonik. A zabieram się za batony proteinowe ale jak wrócę z działki, bo tu nie mam piekarnika.
OdpowiedzUsuń